Învăluit în taina timpului și îmbrățișat de răcoarea pădurii, pe drumul dintre Sibiu și Poplaca se ascunde un Cimitir al Eroilor necunoscut pentru majoritatea sibienilor, o mărturie a curajului și sacrificiului celor care au luptat în Primul Război Mondial. Este o poiană ferită de privirile celor care străbat, în grabă, drumul, o pagină din istoria locurilor în care traim.
Cimitirul a fost constituit între anii 1919-1920 în hotarul comunei Poplaca , peste drum de actualul Poligon și păstrează în adâncul său osemintele a 204 eroi, dintre care 147 români (însă doar patru au putut fi identificați), 43 austrieci (doar unul identificat) și 14 germani (doisprezece identificați).
Acești bravi soldați au căzut la datorie în luptele care au avut loc pe 9 septembrie 1916 la Orlat și, mai apoi, între 13 și 14 septembrie același an în zona localității Poplaca. Cu toate acestea, rămășițele celor 133 de eroi români căzuți în bătălia de la Orlat au fost aduse aici abia pe 23 iunie 1925. Inițial, aceștia au fost înmormântați într-o groapă comună, în apropierea localității Orlat, chiar în locul unde au purtat lupta. Cu toate că drumul spre adevărata odihnă eternă a fost lung și anevoios, osemintele lor au fost transportate din Orlat, în 15 lăzi, de către o companie de gardă.