˝La Ponton˝, investiția … sentimentală a unei companii sibiene. Când natura, vinul, lichiul și hencleșul devin plan de afaceri

˝Irecuperabil˝ atașat de locurile copilăriei, Cosmin Vîlcu a căutat, probabil încă dinainte de a-și da seama de asta, modalități de a împărți  cu lumea frumusețea satului bunicilor. Astăzi, un proiect  de anvergură face asta alături de  el spunând celor dispuși să asculte, poveștile vinului de Gârbova, ale lichiului și hencleșului. Proiectul se numește ˝La Ponton˝ și este o investiție în etape realizată într-o zona pe care locuitorii o cunosc ca fiind, încă de pe vremuri, de agrement. Cel puțin  patru milioane de euro va însuma, până la final, întregul demers și va cuprinde un spațiu de evenimente (disponibil deja), o piscină (existența deja , de asemenea), o  zona de glamping, un hotel, un restaurant, dar  și posibilități de agrement (bărcuțe, trasee de biciclete etc).

Cosmin Vîlcu vrea ca cei care vin la Gârbova, la granița dintre Sibiu și Alba, nu doar să se afle în natură, ci și să experimenteze tradițiile culinare (și culturale !) ale locului.

˝Vinul locului, acum coniacul, lichiul, hencleșul, toate acestea și multe altele sunt la ele acasă la Gârbova, iar noi vrem să le oferim celor care vin ˝La Ponton˝ fiindcă investiția noastră nu este ruptă de comunitate, ci parte din ea. Ne propunem ca toate gusturile acestea din gospodăriile oamenilor să ajungă la cei care ne vizitează˝ – spune Cosmin Vîlcu explicând rolul punctelor gastronomice locale în proiectul său.

De altfel, întreg planul pentru ˝La Ponton˝ este în aceeași logică, de punere în valoare a locului, cu tot ce are el mai bun. Până și variantele avute în vedere pentru viitorul hotel pornesc de la studierea zonei și a specificului său arhitectural. Cosmin Vîlcu acordă investiției de la Gârbova un statut special nu neapărat pentru valoarea sa financiară, deloc neglijabilă de altfel, cât mai ales pentru impactul pe care îl are în zonă. Îl preocupă păstrarea naturalului, ingredientul fără de care totul e în zadar.

Există, însă, indicii suplimentare în legătură cu ambiția lui Cosmin Vîlcu (și nu doar a lui!) de a păstra ceea ce merită păstrat. Clădirea în care funcționează compania pe care o conduce, CONLAN GRUP, a fost reabilitată în condiții care pot servi drept exemplu, cu o grijă aparte pentru perfecțiunea, dar și pentru imperfecțiunile trecutului. Iar exercițiul se va repeta în cazul clădirii de pe strada A.Șaguna- colț cu str.Dealului, un monument istoric față de care cei de la CONLAN (noii proprietari)  vor manifesta aceeași sensibilitate  și a cărei refacere n-ar strica să aibă efect  molipsitor pentru întreagă zona.

Clădit cu răbdare și pasiune, grupul de firme CONLAN a ajuns astăzi  cunoscut pentru construcția de edificii industriale, a  câtorva dintre marile  fabrici din Sibiu, dar și pentru șantierele unor  clădiri publice. A fost un drum pe parcursul căruia efectivele sale au ajuns să totalizeze peste 100 de angajați. Cosmin Vîlcu știe numele fiecăruia dintre ei. Și numărul de copii!  Nu este o falsă formă de preocupare, ci  un interes legitim al unui angajator care a dezvoltat, de fapt,  un parteneriat cu salariatul și căruia îi pasă de întreaga lui  familie.

˝Noi suntem o echipă și acționăm ca atare. Cred că a ne cunoaște între noi este elementar, să știm unii de ceilalți…˝- spune Cosmin explicând, într-un fel, diferența dintre apartenența la o echipă și cea la o companie.

Responsabilitatea cu care CONLAN a gândit proiectul de la Gârbova este aceeași care a produs performanță companiei de-a lungul anilor. Responsabilitatea oamenilor față de muncă, a companiei față de oameni și a tuturor față de viitor.

Determinarea cu care echipa lui Cosmin Vîlcu se raportează la principii produce și selecții. De angajați , dar și de clienți, iar cea din urmă a condus, în mod automat dar și asumat, la ideea unor ˝fițoși ai construcțiilor˝.

˝…Așa este. Dar o construcție pe care o ridicăm  este un <ambasador> peste ani, peste zeci de ani,  al priceperii noastre. Cum am putea accepta proiecte în care constrângerile financiare ar duce la un rezultat care intră în contradicție cu valorile noastre˝- spune  Cosmin Vîlcu.

Cu un parcurs din  care nu au lipsit provocările, Cosmin Vîlcu și echipa lui pătrund alături de CONLAN, prin investiția de la Gârbova,  pe piața serviciilor turistice. Se întâmplă asta cu speranța că și alții , pasionați ca și ei de natură și de frumosul pe care aceasta îl oferă, vor face la fel și vor investi ˝la țară˝, în aceleași condiții. Adică păstrând spiritul locului și respectând comunitatea în care ajung.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.