2023: Mai puține accidente grave, dar mai multe persoane decedate. Consiliul Județean și Poliția vor reducerea numărului de evenimente rutiere

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) discută astăzi PROIECTUL PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE  LA NIVELUL JUDEŢULUI SIBIU ÎN ANUL 2024, un document în parteneriat între Consiliul Județean Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean.

Autoritățile urmăresc reducerea numărului de evenimente rutiere prin  organizarea de activităţi preventive în domeniul rutier. Sunt, astfel, propuse acțiuni  în parteneriat cu alte instituții ale statului (Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu din cadrul Agenției Naționale Antidrog, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, unităţile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar de pe rază Judeţului Sibiu, Agenţia Naţională de Drumuri, Registrul Auto Român – Filiala Sibiu, Asociaţia nonguvernamentală „Urban Bike Revolution”, S.C. TURSIB S.A., societăţi comerciale care deţîn şcoli de şoferi și Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului), acțiuni stradale, întâlniri interactive, realizarea de panouri și broșuri și așa mai departe.

Dincolo de toate acestea, proiectul CJS și IPJ pornește de la statistica momentului. Potrivit acesteia, în intervalul 01.01 – 26.11.2023,  pe raza județului Sibiu au fost înregistrate 63 accidente grave de circulaţie, respectiv cu 17 mai puține față de aceeași perioadă a anului 2022, soldate cu 29 persoane decedate, respectiv cu 5 mai multe  față de aceeași perioadă a anului 2022 şi 41 persoane rănite grav, respectiv 29 mai puține  față de aceeași perioadă a anului 2022.

Potrivit IPJ, principalele  trei  cauze ale accidentelor rutiere grave înregistrate la nivelul judeţului sunt: neadaptarea vitezei, neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor și  indisciplina bicicliștilor.

În ceea ce privește accidentele ușoare, au fost înregistrate 443 – cu 48  în plus față de aceeași perioadă a anului 2022, soldate cu 648 răniți ușor, respectiv cu 117 mai mulți față de aceeași perioadă a anului 2022.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.