Antrenamentele urbane din parcurile Sibiului si povestea Echipei ˝Flux˝

Într-un peisaj dominat de betoane și de aglomerația cotidiană, o echipă de sportivi urbani motivează tinerii din Sibiu să ducă un stil de viață sănătos. Echipa „Flux Street Workout” oferă antrenamente  desfășurate  pe cât posibil în aer liber, mai precis în parcurile  de fitness amenajate.

Scopul  Echipei Flux este de a motiva dar și a aduce împreună tineri care împărtășesc aceeași pasiune. Antrenamentele lor sunt variate și adaptate nevoilor și nivelurilor de fitness ale participanților și sunt concepute  de antrenori specializați. Sportul numit Street Workout (antrenament urban) include exerciții de forță, flexibilitate și coordonare care pot fi făcute cu greutatea propriului corp. Antrenamentele se desfășoară în parcuri și zone amenajate special pentru fitness în aer liber fiindca echipa crede în beneficiile pe care le aduce activitatea fizică în natură.

Povestea ˝Flux Street Workout˝ începe în anul 2016 cu un grup de elevi. Fiindcă Sibiul nu dispunea atunci de amenajările de acum și pentru că ideea era de a face sport în aer liber, tinerii au recurs la  soluții creative : pentru tracțiuni foloseau o bară de la scara de urgență a bazinului Olimpia, pentru alte exerciții  – poarta veche a Stadionului Municipal …

Odată cu intrarea în echipă a lui Florentin Cismaru-Băcanu (actualul lider al Flux) au aparut schimbările- de la cele de denumire, la înființarea unei unei asociații sportive cu acte în regulă.

Florentin Cismaru-Băcanu sau Flo, cum îi spun membrii echipei, are 28 de ani și promovează acest sport de peste șase ani. Sportiv încă de mic, fiind atlet,  iar apoi instructor de înot, a reușit să facă din pasiunea sa pentru mișcare un job și să se susțină financiar din asta.

În 2017 odată cu construirea primului parc de antrenament din Sibiu, Florentin a reușit să pună bazele unor serii de antrenament mult mai eficiente și spune că  atunci au început cu adevărat antrenamentele urbane. Popularitatea sportului a crescut rapid, echipa pornind de la 10 persoane și ajungând la un record de 75 de tineri pasionați , o comunitate prietenoasă și care te încurajează să îți depășești limitele.

Dezvoltarea echipei a dus și la o organizare mai bună, cu  o rutină de antrenament și cu diferite niveluri  de dificultate, cu  postări  zilnic pe grupul Flux.

„Tinerii aflau despre  Flux în mare parte de la colegii mei din echipa fiindca  schimbarea lor fizică era evidentă,  dar și din interacțiunile din parc…” explică Florentin.

Membrii echipei se antrenează de cinci ori pe săptămână, de luni până vineri, începând cu ora 16 fiind văzuți cel mai de în Parcul Sub Arini. ˝Flux˝ are si o dubiță, numită „sală mobilă” , încărcată mereu cu tot echipamentul necesar antrenamentelor avansate.

Orice tânăr cu vârsta minimă de 14 ani se poate alătura grupului, iar  inițierea se incheie cu  „Proba Flux”, un circuit de exerciții de bază . Odată completat  tarseul, doritorul devine oficial  membru al echipei. Proba, deși pare relativ simplă este o adevărată provocare pentru începători fiind formată din 10 tracțiuni, 10 flotări la paralele, 30 de genuflexiuni și 25 de flotări,  toate în mai puțin de 3 minute.

Echipa Flux este și un promotor al competițiilor de street workout. În Sibiu există competiții mari precum Flux Summer Challange sau Barsylvania care sunt organizate anual și reușesc să reunească atleți din toată țara.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.