MNB anunță cel mai mare eveniment diplomatic din România. Și inaugurarea a noi spații

Muzeul Național Brukenthal (MNB) organizează în luna septembrie Festivalul Internațional de Artă Contemporană, cel mai mare eveniment diplomatic din România, cu invitați de pe cinci continente și peste douăzeci de ambasadori – a anunțat astăzi managerul interimar al instituției, dr. Alexandru Chituță, în cadrul unei conferințe de presă.

Festivalul este găzduit de Muzeul Național Brukenthal împreună cu Asociația Brukenthal von Studio (o asociație a artiștilor restauratori din cadrul MNB) și sunt așteptați peste 100 de artiști devenind astfel unul dintre cele mai complexe festivaluri de artă contemporană, cu evenimente precum expoziții de pictură, ceramică, sticlă, textile, sculptură, bijuterie contemporană, grafică, fotografie, videografie și  NFT-uri.

Festivalul va avea loc în 16-30 septembrie în toate spațiile de expoziție temporară din MNB și coincide cu inaugurarea celei mai mari săli de expoziții, cea aparținând cabinetului de cartografie, de 300 de metri pătrați.În plus, în cadrul festivalului va fi deschis în premieră și podul MNB unde se va organiza o expoziție de sculptură.

Ambasadele prezente sunt: China, Japonia, Polonia, Marea Britanie, Slovenia, Iran, Liban, Siria, Germania, Austria, Macedonia de Nord, Cuba, Peru, Africa de Sud, Republica Moldova, Nigeria, Uruguay, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Israel, Georgia și Finlanda iar acestea au susținut transportul integral al lucrărilor până în țară și participarea fizică a artiștilor.

Festivalul se dorește a fi o platformă în care publicul să se familiarizeze cu arta contemporană și să-i afle  tendințele, dar și o platformă de dialog între artiști, curatori și directori de muzee de artă contemporană.

„Fiecare instituție culturală din Sibiu are un eveniment major în cursul anului, iar începând din acest an Festivalul Internațional de Artă Contemporană va fi unul dintre cel mai importante evenimente ale MNB. Muzeul Național Brukenthal este cel mai activ muzeu de artă din România ținând cont de câte expoziții găzduiește anual și atunci am dorit ca și noi să avem un eveniment major în cursul anului” – susține Alexandru Chituță.

Festivalul Internațional de Artă Contemporană se organizează sub patrojanul Ministerului Afacerilor Externe și în parteneriat cu Universitățiile Naționale de Arte din Iași, Cluj și București, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Polonez, Jerusalem Studio School, ArtSafari, ArtSafe și Uniunea Artiștilor Plastici din România. Acestora li se adaugă muzee importante din țară și străinatate.

 

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.