PROFESIONIȘTI DIN EDUCAȚIA SIBIANĂ – ÎN DIALOG LA CONFERINȚELE ASTRA

Ziua Educației va fi marcată pe 5 octombrie, la Biblioteca ASTRA, printr-o nouă întâlnire, în cadrul proiectului „Conferințele ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Invitații întâlnirii sunt: Mirela Iancu, director general adjunct al CNM Astra, Elena Lotrean, profesor, trainer, antreprenor și fondatoare a Școlii Româno-Finlandeze ERI Sibiu, Alexandra Savu, director general al Școlii „Regina Maria” Sibiu și Anamaria Tudorie, prodecan al Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Discuția va fi moderată de Valer Cosma, istoric și managerul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Subiectele abordate vor avea în vedere aspecte privind învățământul preuniversitar, politicile educaționale, educația prin cultură, sistemul finlandez de educație, relația sistem preuniversitar – sistem universitar, abordări alternative în procesele educaționale.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Seria de discuții a debutat pe 14 septembrie, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă”, a continuat pe 20 septembrie, cu evenimentul „Locul artiștilor contemporani”, apoi în 29 septembrie, cu evenimentul „Cercetarea ca educație”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.