Rectorul ULBS la Conferințele ASTRA: CERCETAREA CA EDUCAȚIE

„Cercetarea ca educație” și „Ziua Educației” sunt cele două subiecte care vor fi abordate, în 29 septembrie și 5 octombrie, în cadrul următoarelor două întâlniri prilejuite de proiectul Conferințele ASTRA care se desfășoară în această perioadă la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu (cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu).

Invitații celei de-a treia întâlniri (29 septembrie) sunt Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA, iar discuția va fi moderată de Valer Cosma, istoric și manager al Bibliotecii ULBS.

Subiectele de discuție vor aborda evoluția sistemului educațional românesc până la momentul actual, schimbările necesare, nevoile profesorilor și ale tinerilor pe care aceștia îi pregătesc și, desigur, importanța educației în viața fiecăruia.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Seria de discuții a debutat în data de 14 septembrie 2023, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă” și a continuat pe 20 septembrie 2023, cu evenimentul „Locul artiștilor contemporani”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.