Liderul pieței senzorilor pentru porți industriale și lifturi investește la Sibiu. Prima subsidiară CEDES în România

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială a senzorilor pentru lifturi, lider al pieței senzorilor pentru porți industriale, compania elvețiană CEDES, începe în această toamna producția la Sibiu, în primă fază într-o locație închiriată la Sură Mică și cu câteva zeci de angajați . Este prima subsidiară a CEDES la noi în țară (CEDES Hermannstadt SRL), iar director al operațiunilor de aici este Tudor AVRAM (foto).

˝Sibiul a fost ales dintr-un total de șapte posibile locații, o bună parte dintre ele aflate tot în Uniunea Europeană. A fost suficientă o vizită de o zi la Sibiu pentru ca decizia CEDES să devină finală˝- explică Tudor Avram.

De altfel, în anunțul oficial, CEDES susține că Sibiul s-a detașat prin climatul business-friendly, printr-o sumă de crietrii sociale și financiare și prin relația cu autoritățile locale.

Deși investiția CEDES în România este la început, produsele companiei sunt prezente la noi de ani de zile. Sunt șanse mari ca liftul unui bloc nou, scara rulantă de la un mare magazin sau porțile celor mai multe fabrici din Sibiu să funcționeze cu produse CEDES. De altfel, hala preluată la Sură Mică de noua subsidiară pentru prima fază a activităților din România avea instalată o poartă cu senzori CEDES .

Senzori care pornesc scările rulante la detectarea prezenței, senzori care deschid ușile magazinelor sau care operesc închiderea ușilor unui lift, senzori de la porțile marilor hale industriale, senzori pentru barierele de parcare, toate și multe altele fac parte din portofoliul CEDES.

˝CEDES a achiziționat portofoliul VITECTOR, al Grupului Fraba, iar producția va fi relocată din Polonia la Sibiu. Ambiția este de a dezvolta la Sibiu a doua mare unitate de producție CEDES din Europa˝ – explică Tudor AVRAM.

Pe lângă sediul central și fabrica din Elveția, CEDES are subsidiare în țări precum Statele Unite, China, Japonia sau Singapore.

Investiția CEDES la Sibiu vine într-un moment despre care se spune că este delicat din punct de vedere al forței de muncă. Tudor AVRAM vede, însă lucrurile diferit.

˝Respectul față de angajat te va ajuta și să-l găsești și să-l păstrezi- aceasta este filosofia noastră și am avut dovada că este corectă la momentul deschiderii sesiunilor de recrutare . În discuțiile pe care le-am avut cu viitorii colegi am fost întotdeauna sinceri și cred că asta a contat˝- explică Tudor. El  crede că dialogul cu viitorii angajați și , apoi , cu angajații , trebuie să fie cât mai clar și transparent, fără prea multe variabile, astfel încât candidatul să știe exact la ce să se aștepte.

˝Eu nu sunt adeptul formulelor ambigue  strecurate în discuțiile despre bani. De genul  bani în plus în funcție de ceva, iar acel ceva poate se realizează sau  poate nu. Angajatul trebuie să știe exact cât câștigă , să fie sigur de bani! Nu avem colegi cu salarii minime, am făcut oferte bune și cred că am fost răsplătiți cu angajați serioși, pe măsura respectului pe care îl arătăm la rândul nostru˝- spune Tudor. El e convins că angajații serioși nu  își doresc să plece de la un loc de muncă , dar că o fac atunci când firma nu ii tratează cum se cuvine, când ii face să se simtă irelevanți și când compania le înșală încrederea.

CEDES începe producția la Sibiu în această toamna prin realizarea aici a aproximativ 700 de produse finale. În prezent au loc procedurile de relocare a echipamentelor din Polonia.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.